Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis.Meer

FunCakes Chocolade Melts Puur

Gewicht: 350 Gram

Funcakes
8 Op voorraad

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 4,95

Productbeschrijving

Details

Smeltchocolade van Funcakes laat zich goed en gemakkelijk smelten, dit kan zowel in de magnetron als au-bain-marie.
Daarna kan het gebruikt kan worden voor diverse doeleinden zoals;

  • Het dopen van cakepops om ze vervolgens te decoreren 
  • Aanbrengen van een chocoladelaagje op cupcakes of brownies
  • Het versieren of dippen van koekjes
  • Het schrijven van teksten door gebruik te maken van een spuitzak en een rond spuitmondje
  • Het omlijnen van marsepein decoraties bijvoorbeeld bij een "puzzelplaatje".
  • Om te verwerken in zelfgemaakte chocolademousse of bavaroise.
  • Om zelf bonbons of chocolaatjes te maken door te gebruik te maken van de Wilton Candy Molds, of een siliconen mold.


Bereidingswijze in de magnetron: 
Doe de gewenste hoeveelheid melts in een magnetron geschikte kom. 
Plaats de kom in de magnetron en smelt de chocolade op maximaal vermogen (±800W). 
Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer deze goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. 
Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. 
Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen. 
De chocolade is nu klaar voor gebruik.

Bereidingswijze au-bain-marie:
Doe de gewenste hoeveelheid melts in een vuurvaste schaal.
Breng in een kleinere pan dan de schaal wat water aan de kook, zet het vuur laag, en hang de schaal met chcolade boven het water.
Laat de chocolade langzaam smelten terwijl je er af en toe door heen roert (niet kloppen)
Haal de schaal van het vuur (droog de kom af) als de chocolade bijna helemaal gesmolten is.
Roer rustig tot de laatste chocolade drops ook gesmolten zijn, er een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.
De chocolade is nu klaar voor gebruik. 

Let op! 

  • Het is belangrijk dat er geen water bij de chocolade komt
  • Laat de chocolade niet verbranden, dan is deze niet meer bruikbaar.
  • Als de chocolade te dik is kan je deze verdunnen met wat cacaoboter of Crisco.

Ingrediënten

Ingredienten:  cacao, suiker, cacaoboter, emulgator: soja-lecithine (E322), aroma: natuurlijk vanille.

Allergenen: melk, lactose, soja.

Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Bakgoed maakt gebruik van cookies om uw webshop-ervaring te kunnen vergroten.
Klik hier voor meer informatie.
x