Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis.Meer

FunCakes Mix voor Biscuit

1,0 Kilo

Funcakes
15 Op voorraad

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 4,50

Productbeschrijving

Details

De makkelijkste manier om een perfecte biscuit te bakken voor een overheerlijke taart. Doordat een biscuit (ook kapsel genoemd) luchtiger en lichter is dan bijvoorbeeld een cake, is dit de ideale basis voor een taart welke nog gevuld en gedecoreerd gaat worden.  Je hoeft aan deze mix alleen eieren en water toe te voegen en eventueel wat citroenrasp (of een ander smaakje). Deze verpakking is voldoende voor 3 ronde taarten van ca. 26-28 cm, of 4 ronde taarten van 22-24 cm.


Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven 160 graden)
  • Vet een bakvorm in met boter of bakspray.
  • Meng de mix, de eieren, het water en eventueel wat citroenrasp of een ander smaakstof op de hoogste snelheid 7-8 minuten (met de garde of ballonklopper).
  • Mix het daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid.
  • Vul de bakvorm tot maximaal 2/3 met het beslag en bak het biscuit gaar.
  • Direct na het bakken uit de bakvorm halen, en op een rooster laten afkoelen

Tips:

  • Prik met een satéprikker in het midden van het biscuit, als deze er droog uit komt is je biscuit gaar.
  • Let erop dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, en open de oven niet voordat de baktijd voorbij is, dit zorgt voor een heerlijk luchtig biscuit. 
  • Blijft je biscuit plakken aan je taartrooster? Vet deze dan licht in met wat bakspray of crisco. 
  • Je kan een biscuit het beste een dag van te voren bakken, dit zorgt ervoor dat deze minder gaat kruimelen bij het doorsnijden
  • Leg na het invetten van je bakvorm bakpapier op de bodem, dit zorgt ervoor dat je het biscuit nog makkelijker uit de vorm te halen is
  • Je kan je bakvorm ook iets verhogen met een strook bakpapier (na het invetten)

 

Tabel Funcakes Mix voor Biscuit

formaat (bakpan 7,5 cm hoog)mixeiwater
baktijd
Ø ca. 15 cm200 g3 (160 g)20 ml25-30 min
Ø ca. 20-22 cm250 g4 (200 g)25 ml30-35 min
Ø ca. 24-26 cm330 g5 (250 g)33 ml35-40 min
Ø ca. 30 cm500 g7 (380 g)50 ml40-45 min
Ø ca. 35 cm800 g12 (600 g)80 ml55-60 min
15 x 15 cm200 g3 (160 g)20 ml25-30 min
20 x 20 cm330 g5 (250 g)33 ml35-40 min
25 x 25 cm500 g7 (380 g)50 ml40-45 min
30 x 30 cm800 g12-13 (600 g)80 ml55-60 min


Afwijkende maat bakvorm? En weet je niet hoeveel mix je moet gebruiken? Zo kan je het uitrekenen;

  • Vul de bakvorm voor met water.
  • Reken uit met b.v. een maatbeker hoeveel liter water er in de bakvorm is gegaan.
  • Per halve liter water heb je 1 ei nodig. 
  • Per ei heb je 66 gram biscuitmix nodig. Als je de hoeveelheid mix deelt door 10 heb je het aantal ml water wat erbij moet.

Ingrediënten

Ingredienten: suiker, tarwebloem, tarwezetmeel, emulgatoren: E472b (palm), E477 (palm), rijsmiddelen: E500, E341, E450, E336, E575, glucosestroop (gedroogd), mageremelkpoeder, zout, aroma, verdikkingsmiddel: E415.

Dit product is Halal gecertificeerd.

Allergenen:  tarwe, melk.

voedingswaarde per 100 gram
Energie1651 kJ
 394 kcal
Vetten3,10 g
waarvan verzadigd2,70 g
Koolhydraten87,30 g
waarvan suikers44,30 g
Eiwitten3,50 g
Zout1,00 g

Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Bakgoed maakt gebruik van cookies om uw webshop-ervaring te kunnen vergroten.
Klik hier voor meer informatie.
x