Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis.Meer

FunCakes Mix voor Cupcakes

Gewicht: 500 Gram

Funcakes
14 Op voorraad

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 3,60

Productbeschrijving

Details

Hiermee maak je heerlijke cupcakes die je naar wens kan decoreren.
Deze zak is voldoende voor 20 tot 24 cupcakes.

Hiermee maak je heerlijke cupcakes die je naar wens kan decoreren. Alleen ongezouten (room) boter en eieren toe voegen.
Na het bakken kan je de cupcakes decoreren maar ook naturel zijn ze erg lekker.
Deze mix kan je ook gebruiken voor het maken van een cake. 

Versier je cupcakes na het bakken met een mooie toef botercrème, crème chantilly of enchanted cream.
Of gebruik fondant of marsepein om ze te versieren. Gebruik een dun laagje botercrème, piping gel of witte chocoladepasta 
om de fondant/marsepein op je cupcake te plakken.


Bereidingswijze:
(voor circa 20 tot 24 cupcakes) 

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).
  • Meng 500 gram mix, 250 gram (room) boter en 250 gram eieren met de mixer in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.
  • Voeg naar smaak een snufje zout toe en eventueel wat smaakstof.
  • Verdeel de papieren bakvormpjes (baking cups) in een muffin bakblik en vul de vormpjes tot ongeveer de helft.
  • Bak de cupcakes in het midden van de oven in circa 18-20 minuten gaar.
  • Prik met een prikker in het midden van een cupcake om te controleren of ze gaar zijn.

Voor het bakken van een cake: Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven 140 graden) en bak de cake in circa 70 tot 75 minuten gaar.                  

Tips: 

  • Door de papieren cupcakevormpjes in een muffin bakvorm te zetten, blijven de cupcakes mooi in vorm.
  • Doe de baking cups eerst leeg in de bakvorm en zet deze een paar minuten in de warme oven. Doordat de vormjes iets krimpen heb je 
    minder kans op het loslaten van je cupcakepapiertjes.
  • Je kan de vormpjes makkelijk vullen door een (wegwerp) spuitzak te gebruiken, of gebruik een ijslepel.
  • Wil je een platte bovenkant? Leg dan na het bakken heel even een glazen snijplank op de bovenzijde.
  • Haal de vormpjes voorzichtig uit het bakblik door deze bijvoorbeeld met een vork of satéprikker omhoog te wippen, 
    laat ze op een rooster afkoelen. Probeer zo min mogelijk aan de cupcakes te zitten totdat deze volledig afgekoeld zijn, 
    hierdoor heb je minder kan op het loslaten van je papiertjes.
  • Bewaar je cupcakes na het afkoelen in een (kartonnen) cupcakedoos met houder.  
  • Je kan cupcakes ook prima invriezen, bewaar ze dan wel in een plastic zak in de vriezer zodat ze niet uitdrogen. 
  • Erg populaire spuitmondjes voor het spuiten van toeven zijn de 1M en 2B van Wilton.

Ingrediënten

Ingredienten: suiker, tarwebloem, plantaardige emulgator E472b/E477 (palm), rijsmiddel E450i/E500ii, conserveermiddel E202, stabilisator E415, aroma, kleurstof E160b, magere melkpoeder, gedroogde glucosestroop.

Allergenen: tarwe, melk 

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1571 kJ
375 kcal 
Vetten 1,20 g waarvan verzadigd 0,70 g
Koolhydraten 84,50 g waarvan suikers 51,40 g
Eiwitten 5,10 g
Zout 0,90 g


Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling plaatsen. U kunt, inloggen of registreren