Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis.Meer

FunCakes Mix voor Sloffenbodem

Gewicht: 500 Gram

Funcakes
8 Op voorraad

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 3,85

Productbeschrijving

Details

Makkelijke FunCakes mix voor Sloffenbodem die je voor veel dingen kunt gebruiken.
Je maakt hierbij een heerlijk gebak met een brosse en krokante korst.

Een slof is een soort koekbodem waarbij vaak amandelspijs wordt meegebakken,
Daarna kan je er lekkere banketbakkersroom overheen doen (of deze meebakken) , frisse vruchten zoals aarbeien en wat toefjes slagroom.
Maar deze mix is ook erg geschikt voor een heerlijke appeltaart, gevulde koeken, kano's of voor een cookie cake.

 

Bereidingswijze:

Voor een slof:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur.
Meng 500 g mix met 155 g boter en 1 ei (50 g) en kneed tot een stevig deeg.
Laat het deeg ca. 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een plak van ca. 8 mm dikte en bekleed hiermee de sloffenring.
Meng 250 g amandelspijs met 1 ei en doe dit in een spuitzak.
Spuit met een zigzagbeweging het spijs op de sloffenbodem.
Meng 100 g mix voor banketbakkersroom met 250 ml water en klop met een garde of mixer in ca. 5 minuten tot een gladde massa.
Spuit de banketbakkersroom in het midden van de slof en bak in ca. 35 minuten gaar.
Laat de slof afkoelen en decoreer naar wens. 


Voor appeltaart: rol het deeg uit tot ca. 5 mm dikte, bekleed een springvorm (22-24 cm)
met het deeg en vul met appelpartjes van 1 kg appels die zijn vermengd met wat kaneel en suiker.
Leg op de appels een raster van reepjes deeg en bestrijk deze met losgeklopt ei. Baktijd ca. 50 minuten op 170°C (heteluchtoven 150°C).

Ingrediënten

Ingredienten:     tarwebloem, suiker, lupinemeel, rijsmiddel: E450, E500, maiszetmeel, natuurlijk aroma (citrus). 

Allergenen: tarwe, lupine 
Kan sporen bevatten van: eisoja en melk.

Halal gecertificeerd

Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling plaatsen. U kunt, inloggen of registreren