Verbod op kleurstof E171 Titaandioxide

Vanaf 7 augustus 2022 is het verboden om voedingsmiddelen in de handel te brengen met de witte kleurstof E171.

Dit betekent dat deze kleurstof vanaf die datum niet meer gebruikt mag worden door professionele taartenmakers, koks etc. voor etenswaren. Ben je een professionele bakker? Laat je dan goed informeren. Dit kan o.a. bij het Voedingscentrum afdeling professional of de NVWA. 

Voor consumenten zijn de producten voor eigen gebruik nog wel toegestaan aangezien deze geen product op de markt brengen.
Wij mogen de producten verkopen tot het einde van de houdbaarheidsdatum. (informatie verkregen via het voedingscentrum)

Let op! Voor België gelden andere regels welke helaas niet verduidelijkt worden door de Belgische Instanties aan ons. Dit betekent dat producten met E171 vanaf 07 augustus 2022 niet meer door onze Belgische klanten gebruikt mogen worden voor het maken van voedingsmiddelen.

Uiteraard zijn wij hard op zoek naar alternatieve producten, en zijn onze leveranciers hard bezig om alternatieven te ontwikkelen.

Door de ontwikkelingen rondom deze kleurstof krijgen wij van bepaalde producten geen nieuwe voorraden binnen, totdat de betreffende kleurstof is vervangen voor een alternatief.
Op deze manier hopen wij meer druk te zetten op vooral de buitenlandse leveranciers waar de regels voor E171 nog niet gaan veranderen.
Het kan dus zijn dat bepaalde kleurstoffen, lustre en glanspoeders, en glanssprays voor langere tijd niet op onze website beschikbaar zullen zijn.

Meer informatie over E171 kunt u vinden op de website van Het Voedingscentrum.
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/titaandioxide-e171-.aspx

Daarbij zijn wij bezig om duidelijker bij de betreffende artikelen aan te geven of de kleurstof E171 aanwezig is.
Zo kunt u zelf de beslissing nemen om het betreffende product te bestellen, of om te kijken voor een alternatief.